marți, 27 august 2013

Apa de trandafiri

      Apa de trandafiri are un efect benefic asupra tenului, mai ales dacă este pregătită de noi, cu trandafirii din propria grădină. Obţinem astfel o apă de trandafiri naturală şi cu un parfum deosebit. Se prepară foarte uşor şi nu aveţi nevoie de alte ingrediente în afară de apă, cuburi de gheaţă şi petale de trandafiri ( sunt mai buni cei parfumaţi ).



Trandafiri

      Într-o oală dotată cu capac se aşează un vas de sticlă termorezistent sau de oţel inoxidabil (se aşează în centrul oalei). În jurul vasului din oala se pun petalele proaspete de trandafiri ( nu am pus o cantitate anume, ci destul de multe petale pentru a obţine o cantitate concentrată ), apoi se acoperă cu apă, astfel încât vasul din mijloc să nu plutească. 

       După ce aţi " îndeplinit aceste sarcini ", acoperiţi oala cu capacul poziţionat invers. Daţi drumul la foc până apa începe să fiarbă, apoi micşoraţi flacăra până la minimum. Înainte de a micşora flacăra, aşezaţi pe capac cuburile de gheaţă sau o pungă cu apă îngheţată. Lăsaţi oala pe foc circa o oră, ridicaţi capacul, apoi scoateţi vasul în care s-a "scurs" apa de trandafiri şi lăsaţi să se răcească. 

       Turnaţi apa de trandafiri într-o sticlă ( nu de plastic ) şi păstraţi-o la frigider. Aţi obţinut astfel o apă de trandafiri naturală, preparată de voi şi benefică pentru orice tip de ten. Puteţi de asemenea să o puneţi într-o sticlă cu pulverizator :). Sper că v-a fost de folos postarea mea :) Poate o să revin şi cu câteva poze cu această tehnică de preparare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu