Ingrediente:
- 6 ouă
- 2 căni de zahăr
- 1 pliculeţ praf de copt
- 1 cană făină
- 1 cană rahat + stafide
- 2 linguri lapte
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
Iată cum o preparaţi:
Blatul:
6 albuşuri + o cană de zahăr bătute bine până se face bezea, apoi adăugaţi 1 pliculeţ de praf de copt. Se mai adaugă apoi, treptat, o cană făină + o cană de rahat şi stafide.(rahatul trebuie tocat mărunt, cubuleţe, şi dat prin făină; de preferat este să folosiţi rahat de mai multe culori.). Blatul se bagă în cuptorul bine încins, se ţine aşa 5-10 min, apoi se reduce temperatura.
Crema:
6 gălbenuşuri frecate cu 1 cană de zahăr + 2 linguri de lapte + 2 pliculeţe de zahăr vanilat. Crema se fierbe pe bain marie. Se amestecă aproape o oră până se îngroaşă, apoi se dă la rece. Când este călduţă, se adaugă margarina.
Se asamblează astfel: o foaie de napolitană (Lica) + cremă + jumătate foaie blat + cremă + cealaltă jumătate foaie de blat + cremă + foaie Lica.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu